Joroisten riistanhoitoyhdistys on kokenut kouluttaja. Kuvassa ollaan Joroisissa järjestetyssä Metsästäjätutkintoon valmentavassa koulutuksessa.

Metsästysharrastuksesta kiinnostuneille pilotoidaan uudenlaista koulutusta

Joroisten ja Rantasalmen riistanhoitoyhdistysten järjestämä uuden metsästäjän pilottikoulutus käynnistyy tällä viikolla. Taustalla on kasvanut kiinnostus metsästysharrastusta kohtaan. Erityisesti kaupungistuneilla aikuisharrastajilla on aiempaa vaikeampi luoda yhteyksiä metsästysporukoihin ja kartuttaa metsästyskokemuksia.

Johan On Markkinat

Rivi-ilmoitukset Sinun Savossa 6.7.

Sinun Savon kesälehti 2022

Luettavissa maksutta koko kesän ajan!

Keski-Savon Palvelupaikka

• Varkaus • Pieksämäki • Leppävirta • Joroinen

Vietä leppoisa kesä yhdessä koirasi kanssa

Kuumuus voi olla koiralle vaarallista. Kuva: Aino PikkusaariTimolaan uusia rakennuspaikkoja

Leppävirran kunnanvaltuusto hyväksyi maanantaina Timolan osayleiskaavan, jonka myötä uusien rakennusten rakentaminen kylällä etenee. Timolan osayleiskaavassa on osoitettu kaikkiaan 105 uutta rakennuspaikkaa. Rakennuspaikkoja on tarjolla sekä asuin- että lomarakentamiseen.

Timolan osayleiskaava sekä kylän kehittäminen herättivät kunnanvaltuustossa 13. kesäkuuta vilkasta keskustelua. Valtuutetut olivat tyytyväisiä hyvin valmisteltuun kaavoitustyöhön ja siihen, kuinka se ottaa huomioon kylän erityispiirteitä.

Lasten LukuVarkaus 2022 -kirjallisuuspalkinto Maami Snellmanille

Valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus -kirjallisuuspalkinnon voittaja vuonna 2022 on Maami Snellman teoksellaan Merena ja lumottu peili (KVALITI). Palkinto julkistettin ja luovutettiin voittajakirjailijalle keskiviikkona 15. kesäkuuta Varkauden kirjastossa.

Merena ja lumottu peili -kirjan julkkareita juhlittiin kesällä 2021. Kuva: Liisa Huusari.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö SVK etsii maailman onnellisimpia kalastajia

Tunnetko onnellisen kalastajan – tai oletko sellainen itse? Suomen Vapaa-ajankalastajat etsii kesäkilpailussaan maailman onnellisimpia kalastajia.

Maailman onnellisin kalastaja voi olla kuka tahansa vapaa-ajankalastusta harrastava, Suomessa asuva henkilö.

Katukulttuuri avautuu Pieksämäen festareilla

Katukulttuuri on asennetta ja mahdollisuus ilmaista itseään yhteisöllisesti. Graffiti on taidetta ja rap-musiikin rytmit, sekä lyriikat oma tyylilajinsa. Tanssiminen ja skeittaus haastavat harrastajaa antaen vapautta. Pieksämäellä ollaan katukulttuurin sisässä uuden apahtuman luomisessa ja järjestämisessä. 10. kesäkuuta avautuu PMK Track Fest, nuorilta nuorille.

PMK Track Festin suunnittelua on tehty tapahtumapaikalla.

Nuoret kokoontuvat juhlimaan koulujen päättymistä

Kesälomien alkaminen näkyy tulevana viikonloppuna nuorten suosimien kokoontumispaikkojen täyttymisenä juhlijoista. Alkoholi on usein osa juhlintaa, myös alaikäisillä. Älä välitä alkoholia -kampanjalla halutaan muistuttaa, kuinka nuoren lähiympäristö voi edistää päihteetöntä elämää.

Älä välitä alkoholia -kampajan tavoitteena on suojata nuorta alkoholin aiheuttamilta terveyteen ja turvallisuuteen kohdistuvilta haitoilta. (Kuvituskuva)

Mukavaa puuhaa kesäkerhoissa ja kesäleireillä

Kesäloman alkaminen ei tarvitse tarkoittaa eroa koulukavereista. Lasten ja nuorten kesätoiminta tarjoaa runsaasti puuhaa eri puolilla Varkauden kaupunkia. Tarjolla on niin leiritoimintaa kuin PopUp-nuokkareita. Tänä kesänä uutena järjestetään Waltterin koululla ukrainalaislasten kesätoimintaa.

Kesäpäivää voi viettää ulkona perheen ja ystävien kanssa.

Jukka Rintala esittelee kesänäyttelyssä uutta tuotantoa

Juhlavuottaan viettävä muoti- ja kuvataiteilija Jukka Rintala on valmistautunut kevään ajan alkavaan kesänäyttelykauteen. Kulttuurikeskus Poleenissa 25. toukokuuta avautuvan ”Elämän juhla” -näyttelyn myötä halutaan luoda positiivisia elämyksiä taiteen ja uniikkipukujen lomassa.

Luonto on Jukka Rintalalle ehtymätön inspiraation lähde.

Leppävirralla tarjolla uutta kesäpuuhaa koko perheelle

Tuleva kesä tarjoaa Leppävirralla lapsille ja nuorille tuttuja kesäpuuhia sekä myös uusia jännittäviä elämyksiä. Kaikenikäisille suunnattu lasten kesäkeskus Kesäleppis käynnistyy juhannuksen jälkeen. Kesäkuussa avautuu myös uusi Lappis-vesipuisto Unnukan rantaan.

KesäLeppis tuo ohjelmaa Leppäkertun koulun ympäristöön. Kuva: Leppävirran kunta.

Maanläheinen, kartanollinen ja liikkuva Joroinen

Joroinen luo matkailukuvaa omilla maisemillaan ja palveluillaan ja toimii yhteistyössä lähiseudun kanssa. Kuntalaisten aktiivisuuden lisääntyessä yhteistyöverkostot kehittyvät ja kunta saa mahdollisesti uusia työpaikkoja ja tuloja. Joroisten arvokas kartanoperinne yhdistyy monipuolisiin liikkumismahdollisuuksiin. Uusimpana liikunta- ja ajanviettopaikkana tulee olemaan heinäkuussa valmistuva pumptrack-rata.

Musiikkipäivien tunnelmaa Kartanogolfilla.

Yritys­kuulumisia

Kokkimestarista maukasta kotiruokaa jo viisi vuotta
09.03.2022 | Lue lisää »

Solves Oy on paikallinen energiajärjestelmien asiantuntija
29.09.2021 | Lue lisää »

Uusi sali tuo CrossFit- ja painonnostovalmennuksen Varkauteen
02.06.2021 | Lue lisää »

Arvostus käsinsidottua leikkokukkaa kohtaan kasvaa
12.05.2021 | Lue lisää »

Keskushotellin loistoa ja ainutlaatuisia ruokaelämyksiä Oscar’s Bar & Dinnerissä
05.05.2021 | Lue lisää »

Taloasema Isännöinti Hirsjärvi Oy laajensi ja muutti uusiin tiloihin
10.03.2021 | Lue lisää »

Savon Talotiimi
17.02.2021 | Lue lisää »

Kulttuuri ja viihde

Varkauden museoiden ja Taipaleen kanavamuseon kesän yleisöopastukset
20.06.2022 | Lue lisää »

Tapahtumia, tiedotteita

Johan on tapahtumia 6. heinäkuuta
06.07.2022 | Lue lisää »