SSsuljettu.jpg
Luonto-Liiton kevätseuranta tarjoaa mielenkiintoista tekemistä moneksi viikoksi. Kuvassa kevään merkeistä sisilisko.

Uusia ideoita vapaa-ajan viettoon

Kevät kuluu suomalaisilla aiempaa enemmän kotona ja sen lähiympäristössä. Kunnat, liikunnanohjaajat ja eri kulttuurien tuottajat ovat keksineet luovia ideoita tuoda toimintaa ja elämyksiä lähelle ihmistä. Pieksämäen kaupunginkirjasto jakaa kuntalaisille tietoa verkossa vapaasti saatavilla olevista aineistoista. Lastenkulttuurikeskus Versolla on kokemusta siitä, mikä saa lapsiperheet viihtymään.

Johan on markkinat

Rivi-ilmoitukset 1.4. lehdessä

TaskuWarkaus-mobiilisovellus on ladattavissa

TaskuWarkaus on uusi mobiilisovellus eli appi, jolla pääsee seuraamaan Varkauden kaupungin ajankohtaisia asioita ja kehittämään palveluita.

Varkaudessa soitetaan yli 70-vuotiaille

Varkauden kaupunki haluaa varmistaa yli 70-vuotiaiden kotona pärjäämisen soittamalla.

Vekara-Varkauden tapahtumat perutaan

Seikkailut, työpajat, retket ja muu ohjelma perutaan.

Korona rajoittaa virpomista

Koronaepidemia koettelee myös pääsiäisperinteitä. Palmusunnuntain virpominen pajunoksilla naapureiden ovilla ei nyt kannata. Suomen luonnonsuojeluliitto kannustaa vaalimaan virpomisperinnettä hyvin rajatusti ja muistamaan pajujen merkityksen keväiselle luonnolle. Pajut kukintoineen ovat alkukevään henkireikä monille hyönteislajeille.

Pajut tuovat iloa ja ovat elintärkeitä pölyttäjille.

Tukea tarjolla poikkeuksellisten olojen ajalle

Vapaaehtoistyöntekijät ovat aktivoituneet eri puolilla Keski-Savoa. Koronaviruksen riskiryhmille, kuten yli 70-vuotiaille, on perustettu naapuriapurinkejä jotka auttavat kauppa-asioinnissa sekä apteekkiostosten kanssa. Apua tarjoavan ja avun saajan on hyvä sopia aluksi yhteistyöstä ja sen toteutuksesta.

Hallitus antoi tilannekatsauksen kuntien tilanteesta maanantaina 23. maaliskuuta. Kysymyksiin vastaamassa kuntaministeri Sirpa Paatero.

Suomen Yrittäjät: Suora tuki pitää viisinkertaistaa

Suomalaista yrityskenttää koettelee tällä hetkellä ennenkokematon kriisi. Kymmeniä tuhansia yrityksiä on jo maksuvaikeuksissa ja suuri konkurssiaalto on ilmeinen.

Valtion pitää nopeasti lisätä käytettävissä olevan suoran tuen määrää. Tuki pitää viisinkertaistaa, Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen esittää.

Sähköisen asioinnin tuki kehittyy uusien digipalvelujen rinnalla

Digi- ja väestötietovirasto vie digitalisaatio-ohjelmaa eteenpäin, yhtenä tavoitteenaan kehittää julkisia palveluja sähköisiksi. Maakunnissa valmistaudutaan tulevaan muutokseen kartoittamalla digitukea tarjoavia toimijoita. Tulevaisuuden digipalvelujen rinnalla on tarjolla myös muita mahdollisuuksia hoitaa asiointia julkishallinnon tai kunnan kanssa.

Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskarin mukaan uuden viraston myötä asioinnista halutaan tehdä helpompaa.

Koronavirustiedote Varkaus

Suomen hallitus totesi 16.3.2020 yhdessä tasavalla presidentin kanssa Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Poikkeustilanne aiheuttaa muutoksia myös terveydenhuollon palveluihin, jotta hoito voidaan keskittää kiireellistä hoitoa vaativiin tapauksiin. Tehokkain tapa ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä on pysyä kotona ja huolehtia käsien pesusta.

Tiedote päivitetty 26.3.
SSsuljettu.jpg

Yritys­kuulumisia

Monipuolinen juhlatila Vangasjärven rannalla
26.02.2020 | Lue lisää »

Perinteitä säilyttäen ja uutta luoden yhdessä asiakkaiden kanssa
15.01.2020 | Lue lisää »

Juhlavuosi huipentui Vuoden palkintoihin
27.11.2019 | Lue lisää »

Engit muutti Kauppakadulle
27.11.2019 | Lue lisää »

Luotettavaa autokauppaa 30 vuoden ajan
09.10.2019 | Lue lisää »

Taloasema voitti Isännöintiyritys 2019 -palkinnon
26.09.2019 | Lue lisää »

Kokonaisvaltaisia IT-ratkaisuja Engit Oy:ltä
13.03.2019 | Lue lisää »

Ole.Fit tuo uusia tuulahduksia maailmalta
09.01.2019 | Lue lisää »

Kulttuuri ja viihde

Ei uutisia tässä kategoriassa.

Tapahtumia, tiedotteita

Johan on tapahtumia 1. huhtikuuta
01.04.2020 | Lue lisää »