Uusivaali.gif
Nuoret yrittäjät Niina ja Helmi ovat valmiina tarttumaan kesätöihin. Kuva: Pinja Heiskanen.

Nuoret tarttuvat yrittäjyyteen

Nuori Yrittäjyys –ohjelman avulla ja Varkauden kaupungin tuella nuori voi työllistyä kesäksi oman yritystoiminnan kautta. Kesäyrittäjyystuki on kohdennettu 16-24 –vuotiaille opiskeleville nuorille. Tämän vuoden haastattelut ja hakemukset on käyty läpi ja osa yrityksistä on jo aloittanut markkinoinnin ja toiminnan. Tarjolla on kahviloita, leipomispalvelua, erilaista kotiapua, pihanhoitoa sekä mökkivuokrausta.

Johan On Markkinat

Rivi-ilmoitukset Sinun Savossa 21. huhtikuuta.

Täällä Krakova, kuuleeko Varkaus?

Sinun Savoonkin juttuja kirjoittanut Irene Laitinen muutti vuodeksi Krakovaan.

Suomen Kuntaliitto: Kuntalaisten luottamus kunnalliseen päätöksentekoon kohentunut

Koiranpäivä kannustaa harrastamaan koiran ehdoilla

Lauantaina 24. huhtikuuta vietetään valtakunnallista Koiranpäivää.

Harrastamisen iloa koulupäivien lomassa

Harrastamisen Suomen mallin pilotointivaihe on käynnistynyt. Keski-Savosta mukana on Leppävirran kunta. Tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla harrastustoimintaa lähellä heidän arkeaan. Varkauden kaupunki ja Rantasalmen kunta tavoittelevat toiminnan aloittamista tulevana syksynä ja hakevat rahoitusta lukuvuodelle 2021-2022.

Harrastamisen Suomen malli laajenee lukuvuonna 2021-2022 uusiin Keski-Savon kuntiin. Kuvassa tehdään animaatiota Waltterin koululla. Kuva: Lastenkultturikeskus Verso.

Sitkeä työ palkittiin Tilasto-olympialaisissa

Joroisten yhtenäiskoulussa sukellettiin kevään aikana tilastojen maailmaan. Kolmesta opiskelijasta muodostuva SYMBIOOSI-ryhmä otti osaa Euroopan Tilasto-olympialaisiin ja saavutti Suomen kilpailun yläkoulusarjan kolmannen sijan. Matka tilastojen parissa jatkuu Euroopan finaalin yhteydessä järjestettävään videokilpailuun.

Veera Paroinen, Siiri Hyvärinen ja Ilona Lepistö muodostivat Tilasto-olympialaisiin SYMBIOOSI-ryhmän.

Itä-Savossa on kielletty yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, muualla Itä-Suomessa rajoitus on 20 henkilöä

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoitukset jatkuvat Itä-Suomen alueella. Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla on kielletty yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien kuntien alueilla on kielletty yli kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Määräykset ovat voimassa 23.4. - 22.5.2021.


Riikinnevaan kehitteillä merkittävä kiertotalouskeskittymä

Leppävirralla sijaitsevasta Riikinnevan alueesta halutaan kehittää maakunnallisesti ja valtakunnallisesti merkittävä kiertotalouden keskittymä. Käynnistynyttä kehitystyötä on tekemässä joukko alueen toimijoita yhdessä EAKR-rahoitteisen KESTO-ilmastohankkeen kanssa. Juuri avautuneella kyselyllä kartoitetaan, millaista kiinnostusta eri toimijoilla olisi kiertotalousliiketoimintaan Keski-Savossa.


Sillankorjaustyöt Varkauden Komminselän sillalla jatkuvat ensi viikolla

Komminselän sillan korjaustyöt Varkaudessa, maantiellä 16367, jatkuvat talvitauon jälkeen 19. huhtikuuta ja valmistuvat lokakuun loppuun 2021 mennessä. Töistä aiheutuu merkittävää liikennehaittaa.

Komminselän silta on rakennettu vuonna 1972. Kuva: Riika Paukkonen.

KYS hankki leikkausrobotin avuksi neurokirurgiaan

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa neurokirurgit ovat tehneet ensimmäisen robottiavusteisen toimenpiteen. Uuden tarkan ja turvallisen teknologian myötä entistä useampi vaikeaa epilepsiaa sairastava saa apua leikkaushoidosta.

Rosa-leikkausrobotin käsivartta voi ohjata ihmisen kädellä, näyttää KYS Neurokeskuksen dosentti, apulaisylilääkäri Mikael Fraunberg. Kuva: Kuopion yliopistollinen sairaala/Sakari Partanen.

Pitkäjänteistä työtä vesistönsuojelun edistämiseksi

Vesistöjen kunnostushankkeet etenevät Keski-Savon alueella. Eri vesialueilla kehitetään virkistysmahdollisuuksia sekä parannetaan vesistöjen tilaa hoitokalastuksen ja muiden hoitotoimenpiteiden kautta.

Keski-Savon alueen vesistönkunnostushankkeet parantavat vesistöjen tilaa sekä parantavat niiden virkistyskäyttöä.

Postikortti avaa oven maailmalle

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 150 vuotta postikortin käyttöönotosta Suomessa. Kun oikean postin saaminen käy hiljalleen yhä harvinaisemmaksi, ilahduttavat postikortit niiden saajaa. Suomalaiset ovat olleet vuosia maailman innokkaimpia postcrossing-harrastajia. Harrastus tuo erilaiset kulttuurit ja tapahtumat lähelle ihmistä.

Postcrossing-harrastaja Aila Mulari sai maanantaina postia Saksasta ja Yhdysvalloista. Kaikkiaan hän on vastaanottanut neljässä vuodessa 785 postikorttia.

Korona-ajan hauskin someilmiö teki comebackin

#Karanteenitaidetta-haasteessa luodaan omia versioita tutuista taideteoksista karanteeniajan hengessä. Maaliskuun parhaina teoksina palkittiin rockbändin hupaisa versio Gallen-Kallelan Symposion-maalauksesta ja lasten koskettava versio Hugo Simbergin Haavoittuneesta enkelistä.

Tuntuuko korona-arki välillä tältä? Akseli Gallen-Kallelan kuuluisasta Symposium-maalauksesta tehdyn version takana on espoolaisen raskaan rockin yhtyeen Supreme Courtin jäsenet, eli laulaja-kitaristi Jussi, kitaristi Thomas, basisti Tino sekä rumpali Olli. Kuva: Olli Tahvanainen.
Uusivaali.gif

Yritys­kuulumisia

Taloasema Isännöinti Hirsjärvi Oy laajensi ja muutti uusiin tiloihin
10.03.2021 | Lue lisää »

Savon Talotiimi
17.02.2021 | Lue lisää »

Björn muuttaa Pirtinrantaan
28.10.2020 | Lue lisää »

Monipuolinen juhlatila Vangasjärven rannalla
26.02.2020 | Lue lisää »

Perinteitä säilyttäen ja uutta luoden yhdessä asiakkaiden kanssa
15.01.2020 | Lue lisää »

Kulttuuri ja viihde

Lupaava nuori nainen
21.04.2021 | Lue lisää »

Erämaan kutsu Varkauden Teatterissa
31.03.2021 | Lue lisää »

Teollisuuden tekijät - Metsäkansa
10.02.2021 | Lue lisää »

Maximissa oopperaa ja balettia
20.01.2021 | Lue lisää »

Tapahtumia, tiedotteita

Johan on tapahtumia 21. huhtikuuta
21.04.2021 | Lue lisää »