Lähtölaskenta jo alkanut - Pian juhlitaan 100-vuotiasta Suomea

Pitkäjänteisen ponnistelun seurauksena Suomesta tuli itsenäinen valtio joulukuun kuudentena päivänä 1917. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuotta vietetään siis ensi vuonna. Ensi vuosi tuleekin olemaan sukupolvemme merkittävin juhlavuosi. Se antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, kokea yhdessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuuteen. Suomi100 -juhlavuosi käynnistyy heti vuodenvaihteessa myös Varkaudessa. Kaupunkiin on vastikään perustettu VarkausSuomi100 -työryhmä, joka koordinoi toiminnan yhteisöllisyyttä Varkaudessa, lisää alueen toimijoiden verkostoitumista sekä kuroo yhteen sukupolvien välisiä ketjuja tavoitteena tehostaa kohtaamisia vauvasta vaariin.

28.09.2016 | Lue lisää »

Suomi100.jpg

Varkauden Suomi100 -työryhmään kuuluvat (vas.) Kaisu Tolvanen, Janne Juutilainen, Tommi Taskinen ja Heli Sutinen. Juhlavuoden yhdessä tekemisen meininkiin toivotaan mahdollisimman monia mukaan.


Liikenneturvallisuus-viikolla oltiin tarkkana liikenteessä

Syyskuussa vietetyn liikenneturvallisuusviikon teemaksi oli nostettu tarkkaamattomuus liikenteessä. Älylaitteiden käytön on todettu lisäävän niin lasten kuin täysi-ikäisten tiellä liikkujien vaaratilanteiden riskiä. Tarkkaamattomuus on yhä yleisempi ilmiö ja esimerkiksi älypuhelimien käyttö on ollut osasyynä monessa vakavassa liikenneonnettomuudessa.

28.09.2016 | Lue lisää »

Liikenneturva.jpg

Liikenneturvan kouluttaja Sami Haapala (oik.) ohjeistaa Emily Honkasta (vas.) ja Iida Ollikaista (kesk.) Liikenneturvailtapäivän tehtävässä.


Kokonaistyöttömyys laski Pohjois-Savossa - Pitkäaikaistyöttömien määrä värähti nousuun

Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimistossa oli kuluvan vuoden elokuun lopussa 14 405 työtöntä työnhakijaa. Luku on reilut kuusi prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Elokuun työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys laski Pohjois-Savossa toiseksi eniten koko maassa. Katsauksen positiivisten lukujen valossa ei pitkäaikaistyöttömien ja nuorten tilanne erotu edukseen samalla tavoin. Pitkäaikaistyöttömiä oli yli 5 000 sekä nuorten pitkäaikaistyöttömyys näyttäisi ponnahtaneen nousuun. Työttömien osuus koko työvoimasta oli 12,7 prosenttia.

28.09.2016 | Lue lisää »

TE.jpg

Pohjois-Savossa on ollut pulaa terveydenhuoltoalan ammattilaisista, esimerkiksi hammaslääkäreistä.


Vokkolaisten näyttely Varkauden kirjastolla

Varkauden kirjaston näyttelysalissa on parhaillaan menossa Raimo, Pertti ja Marita Vokkolaisen yhteinen taidenäyttely. Veljekset Raimo ja Pertti ovat jo kokeneita konkareita näyttelyiden järjestämisessä. Raimon tyttären Maritan valokuvat ovat sen sijaan esillä näyttelyn muodossa nyt aivan ensimmäistä kertaa. Vokkolaisten yhteinen taidenäyttely on avoinna kirjaston aukioloaikoina 15. lokakuuta saakka.

28.09.2016 | Lue lisää »

Vokkolaiset.jpg

Pitkän linjan taiteilijat Pertti (vas.) ja Raimo Vokkolainen maalaavat mielellään myös varislintuja tauluihinsa.


Etusivunappi.jpg

Yritys­kuulumisia

Kisa-Grilli jo 30 vuotta – Pienestä grillikioskista täyden ruokapalvelun kokonaisuudeksi
21.09.2016 | Lue lisää »

Lapsille iloa leikkikeittiölahjoituksesta
03.08.2016 | Lue lisää »

Avainremontit – kattavaa remonttipalvelua
18.05.2016 | Lue lisää »

Björn-kuulumiset: Tuoretta leipää joka päivä
11.05.2016 | Lue lisää »

Parketti- ja mattoasennus Väisänen vastaa parkettiasennustyön teknisiin haasteisiin
11.05.2016 | Lue lisää »

Eväs apaja MonSuuni avasi ovensa vapun kynnyksellä
11.05.2016 | Lue lisää »

Kulttuuri ja viihde

Julieta
28.09.2016 | Lue lisää »

Snowden
21.09.2016 | Lue lisää »

Tapahtumia, tiedotteita

Tapahtumia, tiedotteita 28.9.
28.09.2016 | Lue lisää »