Yritysasiamieheltä näkökulmia sekä uutta potkua yrittäjille

Varkaudessa on hiljattain aloittanut uusi yritysasiamies. Yritysasiamiehen tehtäväkuva on varsin laaja. Hän pitää aktiivisesti yhteyttä yrityksiin, etsii ja löytää uusia yrityksiä, ohjaa uusia aloittavia yrittäjiä yrittäjäneuvonnan piiriin, kehittää yhteistyötä ja pitää yhteyttä nykyisiin yrittäjiin, yrittäjäjärjestöihin sekä muihin sidosryhmiin sekä ohjaa jo olemassa olevia yrityksiä erilaisten tuki- ja investointirahoitusten piiriin. Lisäksi yritysasiamiehen tehtäviin kuuluu työllistämistavoitteiden edistäminen, kaupungin yritysmarkkinoinnista sekä imagosta huolehtiminen ja uusien yritysten syntymisen edistäminen.

26.08.2016 | Lue lisää »

Ryymin.jpg

–Aina saa soittaa ja tulla juttelemaan, kannustaa yritysasiamies Petra Ryymin.


Oravikosken vanha kaivosalue muuntautuu draaman näyttämöksi – KOSMOS-liveroolipeli on pian täällä

Leppävirran Oravikosken vanhassa kaivosympäristössä koetaan pian seikkailunmakuisia hetkiä, kun alueella järjestetään KOSMOS-liveroolipeli. Live-roolipeli, LARP (Live Action Role Play), on roolipelaamisen muoto, jossa pelaajat ilmaisevat roolihahmojensa toimintaa käyttäen kokonaisvaltaisesti koko kehoaan apuna sekä pukeutumalla hahmonsa mukaisesti. Liveroolipelaaminen on Suomessa pääsääntöisesti harrastajavetoista, ei-kaupallista toimintaa ja tapahtumat järjestetään yleensä talkoovoimin. KOSMOS-liveroolipeli starttaa lauantaina 17. syyskuuta. Osanottajat on valittu etukäteen lähetettyjen ilmoittautumisien perusteella eikä tilaisuus ei ole siten yleisölle avoin. Järjestäjät kuitenkin kaavailevat jo seuraavia tapahtumia.

26.08.2016 | Lue lisää »

Kosmos.jpg

KOSMOS-liveroolipeli järjestetään Oravikosken vanhassa kaivosympäristössä.


Rutiinit rytmittävät päiväkotiryhmien ruokailua

Päiväkotiruokailu on tärkeä juttu. Syöminen auttaa lapsia jaksamaan päivän monissa leikeissä ja touhuissa. Ruokailutilanne opastaa lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Maistuva ateria ylläpitää lapsen vireyttä hoitopäivän aikana ohjaten lasta samalla terveellisiin ruokailutottumuksiin. Päiväkodin yhteinen ruokailuhetki tukee lapsen kasvua ja kehitystä. Se on parhaimmillaan positiivinen, lapsia syömään kannustava, turvallinen keskustelu- ja vuorovaikutustilanne, jossa aikuinen toimii esimerkkiruokailijana. Edellä mainittujen lisäksi päiväkotiruokailu on mainio opetuksellinen hetki, jossa opitaan myös hyviä ruokailutapoja.

24.08.2016 | Lue lisää »

Ruokajuttu.jpg

Jimi Valtonen (vas.), Iikka Henttunen, Otava Mykkänen ja Juuso Aartolahti Käpykankaan päiväkodilta odottelevat jo malttamattomina syömään pääsyä.


Taideleikkikoulusta kulttuurikylpyä alle kouluikäisille

Kuten monet harrasteet, myös taideleikkikoulu alkaa jälleen syksyn koittaessa. Taideleikkikoulun oppitunneilla kaikki taideaineet ovat oppitunneilla läsnä. Lapset vanhempineen saavat esimerkiksi tutustua musiikin, tanssin ja kuvataiteen sekä käsityön, draaman ja sanataiteen kiehtovaan maailmaan. Taideleikkikoulussa lauletaan, loruillaan, kuunnellaan, soitetaan, liikutaan, tanssitaan ja tutustutaan lapsen ikätasolle sopiviin erilaisiin materiaaleihin, työtapoihin sekä käsitteisiin. Mukaan mahtuvat kaikki ennalta ilmoittautuneet 0-6 -vuotiaat lapset. Myös uusia oppilaita otetaan lukuvuoden aikana ryhmiin mukaan, mikäli niissä on vapaita paikkoja tarjolla. Taideleikkikoulun ryhmät starttaavat pääosin nyt kuluvan viikon aikana. Kolmivuotiaiden opetus alkaa puolestaan syyskuun puolella.

24.08.2016 | Lue lisää »

Taideleikkikoulu.jpg

Hanna-Reetta Viirret-Ruoho pääsee ihan kohta tositoimiin, kun taideleikkikoulussa starttaavat syksyn uudet ryhmät.


Syksyn saapuessa elämäniloa TuuLi-hankkeesta

Varkauden kaupungin liikuntapalvelut on saanut Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä valtion avustusta 12 000 euroa aikuisten terveyttä edis-tävän liikunnan kehittämishankkeeseen vuodelle 2016. Tällä hetkellä meneillään oleva Tuupaten Liikkumaan TuuLi-hanke on tarkoitettu aikuisväestölle, joka liikkuu terveytensä kannalta liian vähän tai ei lainkaan. Hanke kannustaa osallistujia terveelliseen sekä liikunnalliseen elämäntapaan. Kolmivuotisen hankkeen ensimmäinen vaihe käynnistyi keväällä 2015. Tänä syksynä on toinen kausi alkamassa. Ryhmät starttaavat 15. syyskuuta.

19.08.2016 | Lue lisää »

Tuuli.jpg

–Liikunnasta saa hyvän mielen ja se tuo jaksamista myös moniin arjen askareisiin, huikkaa jumppasalin puolapuille korkeuksiin asti kiivennyt Else Lehtonen.


Uuden opetussuunnitelman myötä kattava kirjauudistus lukioihin

Lukion kirjasarjat vaihtuvat tänä syksynä opetussuunnitelmien vaihtumisen myötä. Suurin osa kursseista käydään läpi täysin uudistuneella oppimateriaalilla, niinpä ensimmäisen vuoden lukio-opiskelijalle uudistus tietää uusien oppikirjojen hankintaa. Käytettynä ostetun tai kaverilta saadun oppikirjan voi siis käytännössä heittää menemään. Opiskelijoiden on tätä nykyä lisäksi valittava painetun oppikirjan ja sähköisen digikirjan välillä. Digikirja ei tosin vanhene, mutta sitä ei voi myöskään kierrättää.

19.08.2016 | Lue lisää »

Lukio.jpg

Heidi Lehtosen mielestä kannettavan tietokoneen kanssa on helppo työskennellä.


Kesäinen Keski-Savo kutsuu!

Yritykset esittäytyvät

Yritys­kuulumisia

Lapsille iloa leikkikeittiölahjoituksesta
03.08.2016 | Lue lisää »

Avainremontit – kattavaa remonttipalvelua
18.05.2016 | Lue lisää »

Björn-kuulumiset: Tuoretta leipää joka päivä
11.05.2016 | Lue lisää »

Parketti- ja mattoasennus Väisänen vastaa parkettiasennustyön teknisiin haasteisiin
11.05.2016 | Lue lisää »

Eväs apaja MonSuuni avasi ovensa vapun kynnyksellä
11.05.2016 | Lue lisää »

Kulttuuri ja viihde

Bodom
24.08.2016 | Lue lisää »

Todella upeeta
17.08.2016 | Lue lisää »

Tapahtumia, tiedotteita

Tapahtumia, tiedotteita 24.8.
24.08.2016 | Lue lisää »