Liikkuminen ja ulkoilu arjen keskellä antaa voimaa sekä virkeyttä syksyyn. Keski-Savon kunnat tarjoavat monipuolisia lähiliikuntapaikkoja sekä luontokohteita liikkumiseen yksin tai ystävän kanssa. Lähde rohkeasti tutustumaan lähiseutuusi kuntien liikunta-alan ammattilaisten innostamana! Sinun Savon uuden juttusarjan aloittaa Varkaus.

Varkaudessa voit pyöräillä kaupungissa sekä luonnon keskellä Varkauden seudun ulkoilureiteillä ja luontopoluilla.

Syyskuun ja valtakunnallisen pyöräilyviikon liikuntavinkki

Pyöräily on erinomaista terveys- ja kuntoliikuntaa. Se ylläpitää ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä, sekä alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Pyöräily haastaa myös tasapainoa ja koordinaatiota. Pyöräilyssä yhdistyy mainiosti paikasta toiseen siirtyminen ja liikunta. Jokainen voi säädellä kuormitusta oman kunnon mukaan.

Työmatkapyöräilyssä fyysinen aktiivisuus toteutuu lähes päivittäin. Työmatkaliikunta parantaa terveyttä, ehkäisee ylipainoa ja kohottaa kuntoa. Se virkistää mieltä ja parantaa muistia, säästää rahaa ja aikaa lyhyillä matkoilla. Työmatkaliikunta poistaa murheet ruuhkista ja aikatauluista, sekä pienentää hiilijalanjälkeä.

Varkauden pyöräily- ja ulkoilukartta löytyy Varkauden kaupungin verkkosivuilta www.varkaus.fi

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5.-13. syyskuuta.

Teksti ja kuvat:
Else Lehtonen
Varkauden kaupungin liikunnanohjaaja/liikuntaneuvoja, liikuntapalvelut