22.06.2021

Osallisuuden toimijat saman katon alle

Varkauden kaupunki ylläpitää juuri avautunutta Warkaus-infoa, josta kuntalaiset saavat tietoa Varkauden palveluista ja tapahtumista, sekä matkailijat matkailuinfoa. Kesän ajan Warkaus-infossa on tavattavissa matkailuneuvoja, joka liikkuu myös matkailukohteissa. Viereisessä liikehuoneistossa on kaupunkilaisten oma Olohuone, joka on kaikille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka. Samaan keskittymään avaa ovensa nyt myös Warkauden kaupunkikeskusta ry:n ja Varkauden Yrittäjät ry:n yhteinen toimisto. Näin ollen saman katon alta kaupunkilaiset tavoittavat helposti eri toimijat.

–Tästähän muodostuu tällainen Osallisuuden tavaratalo! selvittää osallisuuskoordinaattori Tarja Tomperi, viitaten samassa osoitteessa sijainneeseen Varkauden ensimmäiseen tavarataloon, joka avasi ovensa 1960.

”Osallisuuden tavaratalon” avajaisia vietetään 29. kesäkuuta kello 11 alkaen. Avajaiset alkavat nauhan leikkauksella. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Pia Hedman saa kunnian suorittaa avauksen Warkau-den soittokunnan torvien soidessa taustalla. Paikan päällä Olohuoneella on tavattavissa sosiaali- ja terveysjohtaja Soile Merilä kello 11.00 alkaen, hänen kanssaan voi käydä keskustelemassa. Kaupunginpuutarhuri Jaana Mähönen esittelee Kauppakadun tori- ja aukiosuunnitelmia kello 13.30-15.00.

–Samalla varkautelaiset pääsevät vastaamaan kyselyyn aukioiden ja torin toiminnoista, kertoo Warkauden kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Nina Pesonen.

Tarjolla on myös muuta ohjelmaa päivän mittaan sekä pullakahvit kaikille tiloihin tutustujille. Sata ensimmäistä onnekasta kävijää saa omakseen Osallisuuden ämpärit. Lapsille jaetaan ilmapalloja. Warkaus-Infossa saat vinkkejä Varkauden kesäohjelmatarjonnasta sekä kiinnostavista vierailukohteista Varkaudesta ja lähialueelta.

–Warkauden kaupunkikeskusta ry kutsuu yrittäjiä, yhdistyksiä ja asukkaita keskustelemaan yhdistyksen toiminnasta, kertoo Nina Pesonen. Varkauden Yrittäjät ry paistaa makkaraa kello 16.00 -18.00 ja yrittäjät kertovat samalla yhdistyksen toiminnasta ja päämääristään yrittäjyyden saralla.

Tarkempi sisältö ja ohjelma päivittyvät Varkauden kaupungin sivuille.

Toivotamme kaikki lämpimästi osallistumaan, keskustelemaan ja vaikuttamaan Osallisuuden tavaratalon kautta Varkauden elävyyteen ja hyvinvointiin tiistaina 29. kesäkuuta kello 11.00-18.00.

Varkauden kaupunki