Kattavat kotihoitopalvelut Verenpisarasta

Varkaudessa ja lähiseudulla lähes 20 vuotta toiminutta Kotipalvelu Verenpisaraa luotsaavat asiakaslähtöisesti ja asiantuntevasti edelleen perustajayrittäjät Kirsi Kumlin-Salmi ja Tarja Piironen. Yrityksen johtamisen ja taloushallinnon lisäksi kaksikko tekee myös hoivatyötä.

Tarja Piironen ja Kirsi Kumlin-Salmi tutustuivat ollessaan samalla luokalla lähihoitajan koulutuksessa. Valmistujaisia vietettiin 1996 ja pari vuotta myöhemmin Kirsi ja Tarja olivat yrityskumppaneita.

–Olin äitiyslomalla ja Tarja teki tuolloin sijaisuuksia Varkauden kaupungille. Keväällä kaupunki ei enää työllistänytkään sijaisia ja idea oman yrityksen perustamisesta lähti oikeastaan liikkeelle kaupungin kotipalveluohjaajalta. Kesäkuun puolivälissä olimme sitten yrittäjiä, Kirsi muistelee.

Molemmat yrityksen perustajat liikkuvat kenttätyössä ja taloushallinto on jaettu niin, että Kirsin vastuulla on palkan laskenta, asiak-kaiden laskutus, sopimukset ja yhteistyökuviot talon ulkopuolelle. Tarja puolestaan laatii työntekijöiden kanssa työvuorolistat ja tekee avustavan kirjanpidon tilitoimistolle.

–Olemme molemmat käyneet yhdeksän kuukautta kestävän toimitusjohtaja- ja yrityksen perustamiseen liittyvän –koulutuksen. Tarvittaessa päivitämme verotuksen ja taloushallinnon tietoja sitä mukaa, kun uudistuksia tulee. Teemme koulutusasioissa yhteistyötä monen tahon, kuten Navitaksen ja Wäläkyn kanssa. Lisäksi sosiaali- ja terveysalan uudistuksista on oltava selvillä, Tarja kertoo.

Verenpisarassa työntekijöitä on seitsemän, joista yksi on tällä hetkellä hoitovapaalla.

–Sijaisia työllistämme niin, että tiimissämme on käytettävissä aina seitsemän työntekijää, yrittäjät toteavat.

Monipuoliset palvelut

Kotipalvelu Verenpisara tarjoaa hoiva- ja huolenpito-, asiointi-, kotisairaanhoito- ja aktiivisen arjen palveluita. Säännöllistä ympärivuorokautista hoivapalvelua yritykseltä ei saa, mutta omaishoitajan lomantuurauksessa tämäkin onnistuu.

–Aluksi toimintamme oli siivouspainotteista, mutta pikkuhiljaa tulivat hoitotyöt mukaan. Tällä hetkellä teemme eniten tukipalveluita, jotka mahdollistavat varsinaisen hoitotyön. Varkauden kaupunki valvoo toimintaamme ohjeistaen muun muassa sen, mihin yksityisiä palveluja käytetään. Meille käyvät monenlaiset palvelusetelit ja tämän lisäksi yksityiset henkilöt voivat saada käyttämistään palveluistamme kotitalousvähennyksen, Kirsi sanoo.

Yrityksessä panostetaan tällä hetkellä aktiivisen arjen palveluihin.

–Lähdemme tarvittaessa avustajaksi tai tukihenkilöksi teatteriin, erilaisiin tapahtumiin, torille, uimahallille tai kauppaan niille, jotka pärjäävät vielä kotiympäristössä, mutta esimerkiksi kaatumisen pelossa eivät uskaltaudu lähteä yksin virkistäytymään tai asioimaan. Tulemme tarvittaessa kotiin jos henkilö tarvitsee neuvoja esimerkiksi tietokoneen käytössä tai jos hän kaipaa juttu- ja kuunteluseuraa. Emme ole kuitenkaan luopumassa mistään entisistä palveluistamme. Teemme edelleen lääkkeenjakelua ja siivousta sekä muuta hoiva- ja huolenpitoa, Tarja painottaa.

Laaja toiminta-alue

Verenpisaran työntekijät palvelevat Varkauden, Leppävirran, Jäppilän, Kuvansin sekä Kangaslammin alueella.

–Aloitamme työt aamuisin Kangaslammilla ja lopetamme ne iltaisin myös siellä. Kangaslammille voisimme ottaa enemmänkin asiak-kaita. Muun muassa siivous- tai ruuanlaittoapua tarvitsevat voivat olla halutessaan meihin yhteydessä. Kauttamme saa monipuolista ruokaa useammallekin päivälle ja myös hiusten leikkuu onnistuu, Kirsi toteaa.

Viime kesästä lähtien Kotipalvelu Verenpisarasta on saanut vuokrata kahvikuppeja ja tasetteja erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Lisäksi yrityksen kautta voi vuokrata myös tarjoilijan.

Lisätiedot:
www.kotipalveluverenpisara.fi

Teksti ja kuva: Irene Laitinen

Verenpisara.jpg

Tarja Piironen (vas.) ja Kirsi Kumlin-Salmi perustivat Kotipalvelu Verenpisaran liki 20 vuotta sitten.