Puurtilan Kisa-Poikien kerhossa liikkuvat tytöt ja pojat

Puurtilan Kisa-Poikien liikuntakerhot käynnistyvät 15. tammikuuta alkaen. Kolmella varkautelaiskoululla järjestettävät kerhot on suunnattu 3-8 -vuotialle, tytöille ja pojille. Könönpellon ja Puurtilan kouluilla kerho-ohjaajana toimiva Petra Pietinen kertoo, että kerhoihin on perustettu nyt ensimmäistä kertaa ryhmiä 3-vuotiaille.

–Kerholaisten nuoremmat sisarukset ovat olleet jo aiemmin kiinnostuneita toiminnasta ja mukana on ollut pari 4-vuotiasta lasta. Ajattelimme, että olisi mukavampi, kun perustaisimme pienille omat ryhmänsä, Pietinen kuvailee.

Monipuolinen
liikuntaharrastus

Liikuntakerhot järjestetään tiistaisin Könönpellon koululla kello 17-18 (5-7 -vuotiaat), torstaisin Puurtilan koululla kello 17-18 (6-8 -vuotiaat) ja kello 18-19 (3-5 -vuotiaat) ja perjantaisin Lehtoniemen koululla kello 17-18 (6-8 -vuotiaat) ja kello 18-19 (3-5 -vuotiaat).

Kerho-ohjaajina toimivat Petra Pietisen lisäksi Elisa Honkanen, Iiris Eronen ja Annakaisa Pehkonen. Kerhotunneille mukaan tarvitsee vain sisäliikuntavaatteet sekä juomapullon. Kevätkausi maksaa 35 euroa, sisaruksilta 30 euroa.

Ohjelmassa on lämmittelyä, erilaisia liikuntapelejä ja -leikkejä sekä temppuratoja. Kerholaisten toiveita otetaan vastaan ja tunteja kehitetään niiden mukaan. Liikuntakerhoihin on kuulunut aina tutustumista pesäpalloon ja Petra Pietinen kertoo, että lajiin tutustutaan kevätkaudella aiempaa enemmän.

Liikuntakerhot pidetään koulujen saleissa ja vaihtelevasta ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle lapselle kiinnostuksen kohteita. Elisa Honkanen uskoo, että varsinkin pienempien lasten on vaikeaa valita vain yhtä liikuntaharrastusta. Puurtilan Kisa-Poikien liikuntakerhossa eri lajeihin tutustutaan monipuolisesti, joiden joukosta voi löytyä itselleen mieluinen laji. Ryhmäkoot ovat pysyneet pieninä, noin kymmenen lapsen kokoisina.

Ryhmätoiminnan
positiiviset vaikutukset

Kerho-ohjaajat ovat olleet mukana pitkään seuratoiminnassa sekä monissa liikuntaharrastuksissa. Petra Pietinen on harrastanut Puurtilan Kisa-Pojissa ala-asteikäisestä lähtien ja pelaa pesäpalloa edelleen. Elisa Honkanen on kuulunut seuraan kuuden vuoden ajan, yhden kesän hän oli toisella paikkakunnalla. Myös hän pelaa pesäpalloa aktiivisesti. Pitkäaikaiset kerho-ohjaajat Petra Pietinen ja Elisa Honkanen opiskelevat Varkaudessa sosiaali- ja terveysalaa.

Syksyllä 2016 Lehtoniemessä ohjaajana aloittanut Iiris Eronen on harrastanut liikuntalajeja monipuolisesti. Tällä hetkellä hän käy säännöllisesti salilla, tanssitunneilla ja ulkoilemassa.

–Pidän työstäni lasten kanssa. Olemme kiinnostuneita, mitä kerholaisille kuuluu ja olenkin huomannut, kuinka he kiintyvät meihin ohjaajiin.

Palaute kerhoista on ollut hyvää niin vanhemmilta kuin lapsilta. Usein perheessä sisarukset jatkavat mielellään kerhossa. Eronen on havainnut, että liikuntakerhot ovat muodostuneet lapsille ja heidän perheilleen tärkeiksi.

–Ryhmässä toimiminen ja liikunta tekee lapsille paljon hyvää. On mukavaa huomata, kuinka he kehittyvät kauden aikana, Eronen kertoo.

Teksti: Riika Paukkonen, kuva: Petra Pietinen

Liikuntakerho.jpg

Ohjelmassa on erilaisia liikuntapelejä ja -leikkejä sekä temppuratoja.