Maximin matineasarja alkaa

Elokuvateatteri Maximin kevätkauden matineasarja alkaa 20. tammikuuta. Kutakin matineaelokuvaa esitetään kahdesti, ja esityspäivät ovat sunnuntai ja tiistai. Osa elokuvista esitetään samalla näytösviikolla myös ikäihmisten elokuvasarjassa Hopeatähdessä.

Matineasarja alkaa kepeällä ranskalaiselokuvalla Kaikki rakkaudelle. Siinä menestynyt liikemies menettää äitinsä ja tämän asuntoa tyhjentäessään sattuu istahtamaan pyörätuoliin. Kun paikalle osuu viehättävä naapuri, mies teeskenteleekin liikuntavammaista. Tästä alkaa erikoinen suhdesoppa, jossa valhe ja tosi sekoittuvat kunnolla. Elokuvan on ohjannut Franck Dubosc, joka nähdään myös elokuvan pääroolissa.

The Wife on kiehtova draama ikääntyneestä pariskunnasta, jonka mies saa uskomattoman kunnian: kauan odottamansa Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Miehensä uralle täydellisesti omistautunut vaimo riemuitsee uutisesta vähintään yhtä paljon kuin kirjailija itse. Käykin ilmi, että vaimon antama tuki nobelistimiehelleen onkin paljon enemmän kuin muut ovat voineet kuvitellakaan. Ruotsalaisen Björn Rungen ohjaaman elokuvan pääosissa ovat Jonathan Pryce ja roolistaan Golden Globen saanut Glenn Close.

Roger Michellin ohjaamassa hersyvässä dokumentissa Nothing Like a Dame pääsemme seuraamaan neljän huippunäyttelijän: Judi Denchin, Maggie Smithin, Joan Plowrightin ja Eileen Atkinsin sydämellisiä keskusteluja uriensa ja elämänsä varrelta. Yhdistävänä tekijänä upeilla veteraaninäyttelijättärillä on yli puoli vuosisataa kestänyt ystävyys, joka kestää myös toisten hyväntahtoisen kadehtimisen.

Steve Carell ja Timothée Chalamet näyttelevät isää ja poikaa koskettavassa draamassa Beautiful Boy, joka kuvaa kriisiin ajautuvan perheen taistelua ja selviytymistä. Tositapahtumiin perustuva elokuva pohjautuu David ja Nic Sheffin omaelämäkertoihin. Ohjaaja Felix van Groeningen kuvaa perheen vaiheita peittelemättä, mutta täynnä toivoa ja rakkautta.

Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja. Pernille Fischer Christensenin ohjaama hieno draama Nuori Astrid kertoo kirjailijattaren varhaisista vuosista, mitään kaunistelematta.

Stan & Ollie on tositapahtumiin perustuva elokuva maailmankuulusta komediakaksikko Stan Laurelista ja Oliver Hardysta, tutummin Ohukaisesta ja Paksukaisesta. Se on tarina heidän menestyksestään, suosion romahduksesta ja menneisyyden haamuista, mutta ennen kaikkea rakastetun parivaljakon keskinäisestä ystävyydestä ja merkityksestä toisilleen. Elokuvan on ohjannut Jon S. Baird ja nimiosissa ovat Steve Coogan ja John C. Reilly.

Matineasarjan päättää huhtikuussa The Favourite, joka on moninkertaisesti palkittu historiallinen draamakomedia. Se sijoittuu 1700-luvulle kuningatar Annen valtakauteen ja kertoo kahdesta naisesta, jotka kilpailevat hovissa kaikin keinoin kuningattaren suosiosta. Elokuvan on ohjannut Yorgos Lanthimos ja pääosissa ovat Emma Stone, Rachel Weisz ja Olivia Colman, joka sai roolistaan Golden Globen.

Kevään 2019 matineat:
20.1.+ 22.1.
Kaikki rakkaudelle
3.2. + 5.2.
The Wife
17.2. + 19.2.
Nothing Like a Dame
3.3. + 5.3.
Beautiful Boy
17.3. + 19.3.
Nuori Astrid
31.3. + 2.4.
Stan & Ollie
14.4. + 16.4.
The Favourite
Muutokset ovat mahdollisia.
Kuva: Kaikki rakkaudelle, Future Film

Kaikki-rakkaudelle.jpg