Lapsiparkki on lapselle leikkiä ja vanhemmalle omaa aikaa

Lapsiparkki 2-5 -vuotiaille on aloitettu vanhempien toiveesta ja kokeiluluonteisena tämä jatkuu ainakin tämän kevään ajan. Maanantain avoin perhekerho toimii samanaikaisesti kuten tähänkin asti.

Perheet halutaan
osallisiksi

Pieksämäen Perheiden talolla vietettiin viikolla yhdeksän talvilomaviikkoa. Tiistain pitkä aukioloaika jatkui iltaan asti ja tarjolla oli hernekeittoa ja yhteistä tekemistä. Loma-aikoina järjestetään jotakin tavallisesta viikko-ohjelmasta poikkeavaa ja myös kouluikäisillä lapsilla ja sisaruksilla oli mahdollisuus viettää aikaa talolla.

Perheiden talo on toiminut kaupungissa 2,5 vuotta. Vaikka viikko-ohjelma on vakiintunut, niin perheitä kuunnellaan ja heiltä tulevia toiveita pyritään toteuttamaan. Uutena toimintana alkanut lapsiparkki toteutetaan samanaikaisesti avoimen perhekerhon kanssa.

–Lapsilla on mahdollisuus leikkiä ja toimia yhdessä. Huoltaja voi piipahtaa vaikkapa aamulenkillä, kampaajalla tai asioida kaupungilla. Ennen ensimmäistä lapsiparkkia huoltajan on hyvä varata pieni hetki aikaa, jolloin täyttää turvakorttiin tärkeät yhteystiedot. Toivotamme nykyisten perheiden lisäksi kaikki uudet perheet lämpimästi mukaan toimintaan, sanoo lastentarhanopettaja Heidi Seppänen.

Käsillä tehtävää
ja keskustelua

Perheiden talolta kerrotaan, ettei ole kahta samanlaista päivää ja yleisesti aamupäivät ovat vilkkaampia. Yhteistyötä tehdään myös perhepäivähoitajien kanssa. Tänä talvena toteutettiin Perheiden talon väen ja perhepäivähoidon kanssa yhteinen taidenäyttely jäätaideteosten muodossa. Hiekkamuotteihin jäädytetyt värilliset teokset kiinnitettiin Perheiden talon aitaan.

Teemat ja juhlapäivät näkyvät Perheiden talon ohjelmassa. Askartelujen, leikkien, leipomusten ja lauluhetkien lisäksi talolla käy välillä vierailijoita esittäytymässä tai kertomassa jostakin lapsiperheeseen liittyvästä asiasta. Yhdessä perheiden parhaaksi -pilotin tiimoilta neuvolan terveydenhoitaja vierailee säännöllisesti avoimessa perhekerhossa. Mieltä askarruttavista asioista voidaan keskustella porukassa tai kahden kesken terveydenhoitajan kanssa.

Lapsiparkki

Perheiden talon lapsiparkki toimii maanantaisin kello 9-11 välisenä aikana. Toiminta ei sisällä ulkoilua tai ruokailua.

Lapsiparkkiin haetaan tekstiviestillä (p. 044 5882 800) aina viimeistään edellisen viikon keskiviikkoon kello 12 mennessä. Tekstiviestissä on tärkeää ilmoittaa toivottu lapsiparkkipäivä, lapsen nimi, ikä ja huoltajan nimi. Perheiden talolta vastataan tekstiviestiin mahdollisimman pian. Lapsiparkissa on paikkoja rajoitetusti. Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan tekstiviestillä perheille.

Perheiden talon Facebook-seinältä sekä verkkosivuilta voi tarkistaa aina kuukausittain ilmoitettavat lapsiparkkipäivät ja muut ajankohtaiset asiat ja tapahtumat.

Teksti: Tiina Kontro-Heiskanen, kuva: Perheiden talo

perheidentalo.jpg

Leikkikoululaisten askarteluja.