Matineasarjassa draamaa ja musiikkia

Elokuvateatteri Maximin matineasarja alkaa sunnuntaina 22. syyskuuta. Syksyn aikana sarjassa nähdään kahdeksan hienoa uutuuselokuvaa. Kutakin elokuvaa esitetään kahdesti, esityspäivät ovat sunnuntai ja tiistai.

Syksyn sarja alkaa Pedro Almodóvarin ylistetyllä draamalla Kärsimys ja kunnia. Se on katkeransuloinen tarina elokuvaohjaajasta, joka kamppailee terveysongelmien kanssa ja käy muistoissaan läpi luomistyön, kutsumuksen ja arjen täyttämää elämäänsä. Pääosissa nähdään roolistaan Cannesin elokuvajuhlien parhaan miespääosan palkinnon saanut Antonio Banderas sekä Penélope Cruz.

Pako muurin takaa on henkeäsalpaavan jännittävä elokuva, joka perustuu itäsaksalaisten Strelzykin ja Wetzelin perheiden tositarinaan. Loppukesästä 1979 nämä kaksi perhettä kylmän sodan runtelemassa Berliinissä kyllästyivät vain haaveilemaan vapaudesta. He suunnittelivat uskomattoman paon: porukka rakentaisi kuumailmapallon ja matkaisi sillä Berliinin muurin yli länteen ja kohti parempaa elämää. Penkkiin naulaavan elokuvan on ohjannut Michael Herbig.

Hersyvä tanskalainen draamakomedia Happy Ending on tarina pariskunnasta, jossa vaimo on odottanut vuosikausia miehensä eläkkeelle jäämistä. Kun mies tulee viimeisen työpäivänsä päätteeksi kotiinsa, on hän kaikkien suunnitelmien vastaisesti laittanut pariskunnan säästöt haisemaan ja ostanut viinitilan. Myös parisuhteen varalle on yllätyksellisiä suunnitelmia. Yleisömenestykseksi nousseen elokuvan on ohjannut Hella Joof.

Oscarin voittaneen Son of Saul-elokuvan ohjaajan László Nemesin uutuus on Budapestin auringonlasku. Elokuva vie vuoden 1913 Budapestiin, jonne nuori Iritz on palannut työskennelläkseen vanhempiensa aiemmin omistamassa hattukaupassa. Nuori nainen päätyy kuitenkin kaupungin kaduille etsimään hirmuteoista syytettyä veljeään. Samalla kun Iritzin tyynen pinnan alla kuohuu, myös ympäröivä yhteiskunta on romahtamassa.

Tammikuussa 1972 soul-musiikin kuningatar Aretha Franklin esiintyi ikimuistettavasti New Temple Missionary Baptist -kirkossa Los Angelesissa. Tästä syntyi konserttielokuva ja legendaarinen livealbumi Amazing Grace. Konserttielokuvaa ei teknisistä syistä koskaan julkaistu, mutta nyt, 47 vuotta myöhemmin, se on saatu restauroitua ja nähdään myös Maximin matineasarjassa. Upean musiikillisen elämyksen takana ovat Alan Elliott ja Sydney Pollack.

Brittidraamassa Kiitos tilauksestasi (Sorry We Missed You) Ricky ja hänen perheensä ovat olleet jo pitkään pulassa velkojensa kanssa. Kun lupaava tilaisuus tehdä lisätienestiä lähettinä ilmaantuu, Ricky tarttuu oljenkorteen. Lupaukset itsenäisestä työstä valuvat kuitenkin sudenkuoppiin. Kun myös Rickyn vaimon uupuu omassa työssään, alkavat perheen välit rakoilla paineiden alla. Elokuvan on ohjannut yhteiskunnallisten elokuvien mestarillinen tekijä Ken Loach.

Safy Nebboun ohjaamassa Olen kuka haluat –draamassa Juliette Binochen esittämä 50-vuotias Claire luo Facebookiin feikkiprofiilin, jossa hän esiintyy nuorena naisena. Pian Clairea lähestyy Facebookissa häntä puolta nuorempi mies. Pari rakastuu virtuaalimaailmassa, mutta valheet estävät kohtaamisen todellisessa elämässä.

Syksyn matineasarjan päättää Marianne & Leonard: Sanoja rakkaudesta. Huokailuttavan ihana dokumentti kertoo musiikin mestarin Leonard Cohenin ja hänen muusansa, norjalaissyntyisen Marianne Ihlenin uskomattoman, vuosikymmeniä eri tasoilla roihunneen rakkaustarinan. Elokuvan on ohjannut Nick Broomfield.

Maximin matineasarja
syksyllä 2019
22.9.+ 24.9.
Pedro Almodóvar:
Kärsimys ja kunnia
29.9.+ 1.10.
Michael Herbig:
Pako muurin takaa
6.10.+ 8.10.
Hella Joof:
Happy Ending
20.10.+ 22.10.
László Nemes:
Budapestin auringonlasku
27.10.+ 29.10.
Alan Elliott ja
Sydney Pollack:
Amazing Grace
3.11. + 5.11.
Ken Loach:
Kiitos tilauksestasi
(Sorry We Missed You)
17.11.+ 19.11.
Safy Nebbou:
Olen kuka haluat
24.11.+ 26.11.
Nick Broomfield:
Marianne & Leonard:
Sanoja rakkaudesta
Esitysajat vaihtelevat.
Muutokset ovat mahdollisia.