Varkauden museoiden tapahtumia marraskuussa

Varkauden museoiden tapahtumia marraskuussa

Yleisöopastus Metsän syli –näyttelyyn 15.11.2020 klo 13.00  Varkauden taidemuseossa

Turkulaisen kuvataiteilijan Ulla-Maija Kallisen maalausten lähtökohtana on rehevä luonto. Maalaukset ovat fantasiaa ja ne heijastavat mielen kerrostumia. Teokset tarjoavat lähtökohdan vapaaseen leikittelyyn hehkuvilla väreillä muotoja rönsyttelemällä. Näyttelyvieraiden suositellaan käyttävän maskia. Yleisöopastukseen voidaan ottaa maksimissaan 10 henkilöä saapumisjärjestyksessä. Yleisöopastukseen ja näyttelyyn on vapaa pääsy, Wredenkatu 5 A, Varkaus.

Varkauden taidemuseo, Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus, 040 7691010, museot@varkaus.fi

_______

Perhesunnuntai: Talvi tulee metsään

22.11.2020 klo 10.00 - 16.00 Varkauden museoiden perhesunnuntain työpajassa maalataan guassi- eli peiteväreillä talvista metsämaisemaa kuvataiteilija Ulla-Maija Kallisen maalausten innoittamana.

Aluksi tutustutaan taiteilijan värikkäisiin metsää kuvaaviin töihin, jonka jälkeen maalataan oma näkemys metsästä talvella.  Onko siellä lunta? Puita? Metsän eläimiä? Tai kenties jotakin ihan eriskummallista? 

Vaikka talvinen maisema onkin usein melko väritön, nyt sen ei tarvitse sitä olla! Rohkeilla väreillä ja mielikuvituksella loihditaan paperille metsämaisema, josta voi tulla vaikka virtuaalinen joulukortti sukulaisille ja ystäville jaettavaksi. 

Perhesunnuntait ovat Varkauden museoiden ja Lastenkulttuurikeskus Verson yhteistyössä järjestämä maksuton työpajapäivä koko perheelle. Paja sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Alle kouluikäiset voivat osallistuvat yhdessä aikuisen kanssa. Suosittelemme aikuisten käyttävän maskia.

Lasten oikeuksien viikolla järjestettävä perhesunnuntai on osaltaan edistämässä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta erityisesti lasten ja nuorten parissa: Lapsella on oikeus tulevaisuuteen. Jokaisen lapsen ja nuoren on uskallettava unelmoida ja saatava eväät rakentaa omanlaistaan tulevaisuutta.  

Varkauden museot, Wredenkatu 5 A, 78250 Varkaus, 040 7691010, museot@varkaus.fi

Varkauden museot

Varien_leikki.jpg

Ulla-Maija Kallinen, Värien leikki 2014, guassi, tussi, lyijykynä.