Keskushotellin loistoa ja ainutlaatuisia ruokaelämyksiä Oscar’s Bar & Dinnerissä

Huhtikuun lopulla vietetty avajaisviikonloppu täytti Oscar’s Bar & Dinnerin ravintolasalin. Takana oli pitkä sulku niin koronarajoitusten, kuin remontin myötä. Hotellinjohtaja Eeva Anttikoski kertoo, että ravintolan uudistus rakentui uuden ruokalistan ympärille. Ravintolasalia koristavat historialliset yksityiskohdat puolestaan herättivät asiakkaiden parissa keskustelua jo avajaisiltana.

–Varkauden teollinen ympäristö on keskiössä Varkauden kaupungin matkailustrategiassa, joten oli luontaista nostaa se esiin Oscar’s Bar & Dinnerin uudistuksessa, Anttikoski kuvailee.

Ruokalista on päivitetty niin ulkoasultaan kuin sisällöltään. Keittiön sydän on laavakivigrilli, joka tuo annoksiin ainutlaatuisen savuisen aromin. Ravintolapäällikkö Outi-Mari Totro-Henrikssonin mukaan kaikki on koottu samalle listalle, joten esimerkiksi viinilistaa ei tarvitse pyytää erikseen. Laavakivigrilliannosten joukossa on muun muassa erilaisia pihvejä ja kanaa. Tunnettu Oscarin pihvi parsan kera on säilynyt listalla, kuten myös etanat.

–Valmistamme kaikki annokset alusta loppuun Oscar’s Bar & Dinnerin keittiössä. Hyödynnämme annoksissa vaihdellen satokauden kasviksia ja vihanneksia, keittiöpäällikkö Marko Helenius kertoo.

Uudistuksen takana ovat varkautelaiset ja lähialueen yrittäjät. Sisustussuunnittelusta vastasi kuopiolainen Tiina Ruotsi, joka on yhdistänyt Keskushotellin aikaisia huonekaluja sekä esineitä tunnelmalliseen, mutta rentoon ravintolaympäristöön. 1930-1940-luvun taitteessa rakennettu Keskushotelli on ollut pitkään osa varkautelaisten elämää ja sen tunnelma on ollut monille mieleen painuva. Remontin yhteydessä varastosta nostettiin esille sekä huonekaluja että esineitä, jotka ovat nähneet Keskushotellin elämää.

Anttikoski esittelee suurta juhlaryhmää, jonka yllä komeilevat Paavo Tynellin näyttävät kattovalaisimet. Hyllyillä on koristeena Arabian astiasto, joka on otettu myös uudelleen käyttöön rapuskagen-alkuruoan annoslautasena. Ravintolasalissa ruokailijan silmät kiinnittyvät moniin pieniin yksityiskohtiin, kuten takkaan sekä vanhoihin valokuviin. Hotel Oscarin vastaanotossa sekä ravintolan tiskillä on suuri mustavalkoinen valokuva Keskushotellista, joka kuljettaa ajatukset meneeseen aikaan Ahlströminkadun varrella.

Hotel Oscar on tunnettu kokousten ja erilaisten perhejuhlien vietosta. Monipuoliset tilat sekä Prime Care -ohjelman mukainen palvelu takaavat, että niin pienet kuin isot juhlat järjestyvät onnistuneesti sekä turvallisesti. Pohjois-Savon alueella ravintoloiden asiakaspaikoista voi olla käytössä tällä hetkellä 75 prosenttia ja asiakkaita saa palvella ilta kymmeneen. Anttikosken mukaan asiakkaiden toiveet otetaan huomioon ja tarvittaessa, esimerkiksi riskiryhmille, voidaan tarjota hyvin räätälöityäkin palvelua.

Toukokuu on juhlien aikaa ja tulevana sunnuntaina vietetään äitienpäivää. Ravintolan henkilökunta arvelee, että ravintolarajoituksissa tapahtuneet muutokset voivat saada ihmiset liikkeelle. Ruokailija voi varautua mahdollisiin ruuhkiin varaamalla pöydän ravintolasta etukäteen.

Riika Paukkonen

Oscar.jpg

Keittiöpäällikkö Marko Helenius, ravintolapäällikkö Outi-Mari Totro-Henriksson ja hotellinjohtaja Eeva Anttikoski (oik.) toivovat, että Oscar’s Bar & Dinnerin uudistettu rento tunnelma tavoittaa asiakkaat.