Arvostus käsinsidottua leikkokukkaa kohtaan kasvaa

Kevään juhlakausi käynnistyi viimeistään äitienpäiväviikonloppuna. Kukka- ja hautauspalvelu Tarja Ursinin myymälässä aiempia vuosia vilkkaampi juhlapäivä näkyi asiakasmäärässä ja kotiinkuljetuksia toteutettiin kolmena päivänä. Yrittäjä Tarja Ursin kertoo, että hortensioiden lisäksi suosittuja olivat niin leikko- kuin ruukkuruusut.

–Leikkokimppuja myydään koko ajan enemmän, sillä asiakas arvostaa siinä näkyvää sidontataitoa. Tällä hetkellä leikkokimput ovat ulkonäöltään kevyitä, ilmavia ja rönsyileviä, Ursin kuvailee.

Erikoispalveluja tarjoava yritys löysi
paikkansa Varkaudesta

Keväällä 2002 Kauppakatu 50:stä löytyi liikehuoneisto, jonka hyvä sijainti Taulumäen torin läheisyydessä kiinnitti Ursinin huomion. Varkautelaissyntyinen yrittäjä oli asunut hetken myös toisessa kaupungissa, mutta Varkaus veti puoleensa. Kukka- ja hautauspalvelu Tarja Ursinin perustamisesta tulee ensi keväänä kuluneeksi 20 vuotta.

–Aika on mennyt todella nopeasti, kulunutta aikaa muisteleva yrittäjä huokaisee.

Kukkakauppa-ala on kokenut viime vuosina voimakkaita muutoksia ja seudulla moni yrittäjä on lopettanut. Ursin näkee yrittäjyyden elämäntapana ja hän pyrkii tekevänsä työssä aina parhaansa ja sydämellä. Kukka- ja hautauspalvelu Tarja Ursin toteutti huhtikuussa myymälän ilmeen uudistuksen. Sen myötä tila on aiem-paa valoisampi ja viihtyisämpi, niin asiakkaille kuin henkilökunnalle. Uudistus näkyy myymälän väreissä ja tuotteissa, jotka pääsevät entistä paremmin esiin.

–Tulevaisuudessa haluan edelleen tuottaa hyviä palveluja ja olla asiakkaiden luottamuksen arvoinen.

Koronavuosi on heijastunut myös kukka- ja hautausalan palveluihin. eKukka-verkkopalvelun käyttö on lisääntynyt merkittävästi ja sen kautta voi kätevästi tilata kukkalähetyksen vaikka samalle päivälle. Asiakkaat voivat asioida myös myymälässä koronaan liittyvät suositukset huomioiden. Hautauspalveluiden osalta seurakuntien järjestämien siunaustilaisuuksien vallitsevat osallistujarajoitukset herättävät omaisten joukossa kysymyksiä ja epätietoa, miten surun hetkellä voi muistaa läheistään. Ursin muistuttaa, että kukkalaitteita voi toimittaa siunaustilaisuuteen kuten aiemminkin. Siunaustilaisuudessa, jossa omainen on tuhkattu, on kukkia myös mahdollista viedä haudalle.

Tulevaisuudessa siintävät
yrityksen 20-vuotisjuhlat

Yrittäjällä on suunnitelmia tulevia pyöreitä vuosia varten. Kukka- ja hautauspalvelu Tarja Ursinin 20-vuotisjuhlia vietetään keväällä 2022 kokonaisen viikon ajan. Tulossa on kukkatarjouksia sekä yhdessä kahvittelua.

Ursin haluaa antaa kiitoksensa asiakkaille, jotka käyttävät pienyrittäjän palveluja. Pitkän yrittäjäuran aikana asiakkaat ovat tulleet Ursinille tutuiksi ja monet luottavatkin tilaukset hänen toteutettavakseen. Hän muistuttaa, että heiltä asiakas saa aina henkilökohtaista palvelua.

–Tervetuloa palveltavaksi!, hän toivottaa niin uusille kuin vanhoille asiakkaille.

Riika Paukkonen

Ursin.jpg

–Leikkokimput ovat ulkonäöltään kevyitä, ilmavia ja rönsyileviä, Tarja Ursin kertoo.