Uusi sali tuo CrossFit- ja painonnostovalmennuksen Varkauteen

Varkaus saa vihdoin oman CrossFit-salin, kun CrossFit & Lifting Varkaus avaa ovensa elokuussa. Salille löytyi uudet ja valoisat tilat Käsityökadulta. Parkkitilaa on reilusti ja kulkuyhteydet ovat hyvät. Peruskurssit käynnistyvät elokuun alussa ja niiden ennakkomyynti alkaa heinäkuussa. Ajankohtaista tietoa saa CrossFit & Liftingin somekanavista.

CrossFit -harrastukseen pääsee mukaan peruskurssin kautta, siellä opetellaan lajin vaatimat perusliikkeet ja niiden tekniikat. Kurssille tullessa ei siis tarvitse osata valmiiksi mitään. CrossFit on toiminnallista harjoittelua, joka kehittää muun muassa voimaa, kestävyyttä, nopeutta ja yleistä hyvinvointia. CrossFit -treenit sisältävät liikkeitä kehon omalla sekä lisäpainoilla.

CrossFit nauttii kovan lajin mainetta, mutta harrastus sopii kaikenkuntoisille ja liikkeet voidaan skaalata yksilöllisesti. Tarkoitus on tarjota monipuolinen treenipaikka niin perheenäideille kuin tavoitteellisille urheilijoillekin. Ryhmäkoot ovat pieniä ja jokainen asiakas saa tunnilla yksilöllistä valmennusta. Salin valmentajat ovat pitämässä huolta siitä, että jokainen oppii oikean tekniikan ja liikkeet tehdään turvallisesti.

CrossFit & Lifting tarjoaa myös painonnostovalmennusta, jota voi harrastaa CrossFitin ohella tai omana lajinaan. Painonnosto on olympialaji, joka toimii myös monen muun harrastuksen tai kilpaurheilun tukena. Salin yhteyteen on tarkoitus perustaa painon- ja voimanostoseura, jotta halukkailla on valmis väylä lähteä myös kilpailemaan.

Crossfit.jpg

CrossFit & Lifting Varkauden yrittäjä Lotta Kinnunen ja salin päävalmentaja John Tenhumäki rohkaisevat kaikenikäisiä ja -kuntoisia ilmoittautumaan elokuussa alkaville peruskursseille. Kuva: Hannaleena Väisänen.