Uusi kansainvälinen näyttely Taideniityssä Varkaudessa

The Game of Art - exhibition 12.11.-3.12.2022

Taideniitty avaa "The Game of Art"-näyttelyn, joka yhdistää kaksi eri kulttuuria ja intohimoa; taiteen ja jalkapallon. Joukkueet muodostuvat 11 brasilialaisesta ja 11 suomalaisesta taiteilijasta. Brasilian tiimin ”koutsina” toimii Edson Cardoso ja Suomen tiimin Helena Cardoso.

Ensimmäinen harjoitusottelu pidettiin heinäkuussa 2022 Helsingissä Edson Cardoson vuonna 2005 perustamassa AVA Galleriassa. Brasilian viimeisestä jalkapallon maailmanmestaruudesta on kulut 20 vuotta, jolloin alkoi myös Helenan ja Edsonin yhteinen taival kansainvälisellä taiteen tiellä.

"The Game of Art" on osoitus jokaisen taiteilijan inspiraatiosta, ottelusta, jossa pallona on taide ja jokainen taideteos on maali – jokainen on voittaja.

Team Brazil kokoaa yhteen taiteilijat Almir Reis, Ariane Cole, Cristhina Bastos, Diana Chagas, Mara Estela, Mario Marques, Raphaela Vasconcellos ja Malu Ribeiro, sekä portugalilaiset vahvistukset Sônia Travassos ja Stela Barreto. Ryhmää täydentää edesmennyt Daniel Azulay, loistava brasilialainen kuvataiteilija.  Hän on erityinen "pelaaja" perintönsä vuoksi, jonka hän jätti teoksillaan ja matkallaan Brasilian televisiossa. Hänellä oli oma televisio-ohjelma 80-luvulla suomalaisen Kylli-tädin tapaan.

Team Finlandissa ovat mukana kuvataiteilijat Antti Raitala, Arttu Sailo, Birgit Walander, Hanne Rokkanen, Helena Kuulkers, Marko Viljakka, Merja Hujo, Milla Piirainen, Nina Husso, Riitta Santala-Köykkä ja Sirpa Heikkinen.

Näyttely järjestetään osoitteessa Galleria Taideniitty, Kissakoskenkatu 6, Varkaus.
Avajaiset lauantaina 12. marraskuuta kello 16 alkaen.

Galleria Taideniitty on avoinna:
ti -pe 10-17, la-ma suljettu 25.11. saakka
26.11. alkaen ti-ke 10-17, to-pe 10-19, la 12-17, su-ma suljettu

 

Game.jpg