Kevätkauden Hopeatähti-sarjassa viisi laatuelokuvaa

Ikäihmisille suunnatun, mutta kaikenikäiset katsojat tervetulleeksi toivottavan Hopeatähti-sarjan kevätkausi alkaa 18. tammikuuta Varkauden elokuvateatteri Maximissa.

Kevään Hopeatähti-sarjan käynnistää amerikkalaiselokuva A Man Called Otto. Bestseller-romaaniin ja siitä tehtyyn ruotsalaiselokuvaan ”Mies joka rakasti järjestystä” perustuva draamakomedia kertoo tarinan äreästä leskestä Otto Andersonista, joka haluaa asioiden olevan järjestyksessä. Kun naapuriin muuttaa eloisa nuori perhe, hän tapaa haastajansa - nokkelan ja kolmatta lastaan odottavan Marisolin. Pian heidän välilleen muodostuu yllättävä ystävyys, joka kääntää Oton maailman ylösalaisin. Sydäntä lämmittävän elokuvan pääosassa nähdään mestarinäyttelijä Tom Hanks.

Björn Rungen ohjaama ruotsalaisdraama Polta nämä kirjeet on kiehtova tarina raivokkaasta intohimosta, suuresta rakkaudesta ja pitkästä, synkästä vihasta. Kolmelle aikatasolle ulottuva elokuva perustuu Alex Schulmanin omaelämänkerralliseen romaaniin ja kuvaa sukupolvien yli ulottuvan henkisen väkivallan seurauksia ja pyrkimyksiä irrottautua niistä.

Jope ite on hienosti toteutettu dokumenttielokuva edesmenneestä kansantaiteilijasta Jope Ruonansuusta. Lämminhenkinen, mutta kaunistelematon elokuva kertoo Ruonansuun matkasta kiusatusta koulupojasta suuren yleisön rakastamaksi koomikoksi, menestyksen vuosista ja elämän lopulta päättäneestä sairastelusta. Dokumentti valottaa myös Ruonansuun merkitystä viihdevaikuttajana ja kollegoiden inspiraation lähteenä. Elokuvassa ääneen pääsee viihdeammattilaisten lisäksi myös Ruonansuun perhe ja ystävät.

The Son on voimakas draama perhesuhteista. Elokuva perustuu samannimiseen näytelmään ja toimii myös ”esiosana” vuonna 2021 Suomessa ilmestyneelle, Anthony Hopkinsin tähdittämälle Isä-elokuvalle. Hopkins nähdään myös The Son -elokuvassa, mutta pääosassa on tällä kertaa Hugh Jackman. Jackman esittää miestä, joka kamppailee poikansa kasvatuksen kanssa yrittäen välttää niitä virheitä, joita hänen oma isänsä teki.

Kevään Hopeatähti-sarjan päättää huhtikuussa elokuva 23 Walks – Vielä kerran. Se on elämänmakuinen brittidraama kahdesta elämän kolhimasta ikääntyneestä yksineläjästä, jotka kohtaavat toisensa sattumalta ulkoiluttaessaan koiriaan Pohjois-Lontoossa. Vaikka molemmat suhtautuvat uuteen tuttavuuteen varauksella, ystävyys alkaa hiljalleen syventyä.

Hopeatähti-näytökset järjestetään keskiviikkoisin kello 13.00. Kustakin elokuvasta yksi Hopeatähti-näytös.
Liput kaikkiin esityksiin ovat myynnissä Savon Kinojen verkkokauppassa ja elokuvateatterin lippukassalla.

Hopeatähti-sarja
keväällä 2023:

18.1. Marc Forster:
A Man Called Otto
1.2. Björn Runge:
Polta nämä kirjeet
15.2. Marko Talli:
Jope ite
15.3. Florian Zeller:
The Son
12.4. Paul Morrison:
23 Walks – Vielä kerran
Muutokset ovat mahdollisia.

Savon Kinot Oy

Jope.jpg

Jope ite on hienosti toteutettu dokumenttielokuva edesmenneestä kansantaiteilijasta Jope Ruonansuusta.© COPYRIGHT 2011-2023 JOPE RUONANSUU.