13.10.2021

Timo Paunonen Joroisista on Vuoden Tieisännöitsijä 2021

Timo Paunonen suoritti ensimmäisen valtakunnallisesti järjestetyn TIKO-tieisännöitsijäkurssin vuonna 2006. Tänä vuonna Paunonen suoritti ensimmäisen tieisännöitsijöille järjestetyn jatkokoulutuksen. Hänellä on vuosien vahva kokemus vaativien perusparannushankkeiden läpiviemisessä ja myös muun infran hallinnoimisessa.

Varsinaisen päivittäisen työnsä lisäksi Paunonen on erityisesti ansioitunut tieisännöitsijöiden välisen yhteistyön aktiivina. Etelä-Savon tieisännöitsijät ovat järjestäneet vuosittain keskinäisiä tapaamisia, joissa on ajankohtaisten aiheiden lisäksi ollut aina liikunnallinen osuus. Paunosen panos eteläsavolaisten tieisännöitsijöiden yhteishengen rakentamiselle on ollut suuri.
Yksityisteiden tieisännöitsijä on täysin suomalainen innovaatio. Missään muussa maassa ei ole kyseistä osaajakuntaa. Suomen Tieyhdistyksen kouluttamia Tieisännöitsijöitä on Suomessa ollut vuodesta 2003 lähtien. Koulutuksen käyneitä on kaikkiaan noin 300.

Vuoden Tieisännöitsijän valinnan on suorittanut Suomen Tieyhdistys yhdessä aiemmin vuoden tieisännöitsijöiksi valittujen kanssa.

Suomen Tieyhdistys ry