Työllisyysviikkoa vietetään Varkaudessa 17.-21. helmikuuta

Helmikuussa Pohjois-Savossa järjestetään maakunnallinen työllisyysviikko. Jo neljäntenä vuonna peräkkäin järjestettävän teemaviikon tavoitteena on nostaa esille työllisyys-, yrittäjyys- ja koulutusasioita sekä saada aikaan erilaisia työllisyystekoja. Työllisyysviikon tapahtumista vastaavat alueen kunnat yhteistyössä paikallisten ja maakunnallisten kumppaneiden kanssa.

Varkauden työllisyysviikko tarjoaa monipuolisen kattauksen työllisyysaiheisia tapahtumia.

Tiistaina 18. helmikuuta
Leffalla liikkeelle!

Varkauden työllisyysviikko alkaa ilmaisen elokuvan ja kaupungin työllisyyspalvelujen esittelyn merkeissä elokuvateatteri Maximissa. Tapahtuma on tarkoitettu sellaisille työttömille, jotka eivät ole vielä kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaana ja eivätkä myöskään ole mukana missään työllistymistä tukevassa palvelussa. Tilaisuuteen osallistujat pääsevät tutustumaan työllisyyspalvelujen tarjontaan.

Tilaisuudessa esitetään Taneli Mustosen ohjaama elokuva SE MIELETÖN REMPPA (ennakkonäytös!)

Elokuvaan on paikkoja rajoitetusti. Elokuvan ennakkoon ilmoittautumisaikaa on jatkettu 16. helmikuuta saakka. Ilmoittautumislinkki https://my.surveypal.com/Leffalla-liikkeelle!-2020 ja lisätietoja osoitteesta www.varkaus.fi/leffalla-liikkeelle.

Keskiviikkona 19. helmikuuta
Mukana messissä

Työllisyysviikon keskiviikkona MessiLive.fi -lähetyksiä tehdään Varkaudessa. MessiLive.fi on tehokas ja vuorovaikutteinen rekrytointikanava työnantajille ja työnhakijoille. MessiLiven suorat lähetykset tulevat netistä; www.messilive.fi, josta löydät myös tulevat lähetykset. Kaikki lähetykset tallennetaan MessiLiven omalle Youtube-kanavalle: MessiLive.fi - Youtube.

Avoimet Ovet -työpaikoilla

Varkauden seudun työnantajat voivat osallistua työllisyysviikon järjestämiseen myös pitämällä avoimien ovien iltapäivän.

Torstaina 20. helmikuuta
Hurraa ura!

Hurraa Ura! -työelämätapahtumaa vietetään jo toista kertaa osana Varkauden työllisyysviikkoa. Nyt tapahtumapaikkana on uudistunut Kampus, johon osallistujat voivat tutustua esittelykierrosten avulla.

Vuoden suurin paikallinen rekrytointi- ja koulutustapahtuma on näytteilleasettajille ja kävijöille ilmainen. Tapahtumassa alueen työnantajat esittelevät toimintaansa ja kertovat muun muassa avoimista työpaikoistaan (ml. kesätyöpaikat). Myös paikallinen koulutustarjonta on hyvin esillä. Tapahtuman juontaa tunnettu radiokasvo ja nuorisotyöllisyyden puolestapuhuja Juha ”Peris” Perälä.

Tapahtuma on suunnattu kaikille työelämän asioista kiinnostuneille, mutta erityisesti koululaisille ja opiskelijoille, työnhakijoille, alanvaihtajille ja valmistuville.

Hurraa Ura! -tapahtuman järjestää Navitas Yrityspalvelut yhteistyössä Varkauden kaupungin, Savon koulutuskuntayhtymä Sakkyn, Savonia-ammattikorkeakoulun, Pohjois-Savon TE -toimiston, Future Savo -hankkeen sekä paikallisten henkilöstöpalveluyritysten kanssa.

Perjantaina 21. helmikuuta
Wirtaa ja Wipuvoimaa arkeen

Mistä saan voimia arkeen ja miten saan menetetyn työkuntoni takaisin? Millaisia palveluja Varkauden kaupungilla olisi minulle tarjolla, ja miten parhaiten voisin niitä hyödyntää? Mistä aloittaa ja kenen kanssa? Näistä ja muista arjen asioista voi tulla keskustelemaan palveluja tarjoavien kaupungin työntekijöiden kanssa elämäntilanteestasi riippumatta Kuntalaisten olohuoneelle. Keskustelun lomassa tarjotaan ilmainen keittolounas ja kahvit sekä mahdollisuus osallistua arvontaan.

Tilaisuus on tarkoitettu työikäisille työttömille, jotka ovat olleet pidempään poissa työelämästä ja työllisyyspalvelujen ulkopuolella.

Tarkemmat tiedot työllisyysviikon tapahtumista löytyy osoitteesta www.varkaus.fi/työllisyysviikko.