Rock With You -kuoro valtaa konserttisalit

Rock With You on kunnianhimoinen monen vuoden kuoroproduktio, jonka loppuhuipennus on juuri alkamassa.

Musiikkineuvos, Soisalo-opiston kuoronjohtaja Jyrki Immonen sai vuosia sitten ajatuksen pop- ja rock-genren musiikkia esittävästä kuorosta. Immosen johtama perinteikäs sekakuoro Varkauden laulu innostui ajatuksesta, ja vuonna 2018 alkoi ensimmäistä kertaa Rock With Youn tarina, kun vaativan ohjelmiston laulajat koottiin koelaulujen kautta neliääniseksi kuoroksi.

Syksyllä 2019, talvella 2020 ja kesällä 2021 Rock With You -konsertit vetivät 3 600 kuulijaa Varkaudessa, Pieksämäellä ja Joroisissa.

Onnistuneesta projektista jäi nälkä tehdä lisää. Jälleen haettiin uusia laulajia ja uuden ohjelmiston harjoittelu aloitettiin kevättalvella 2020. Harjoituksia tehtiin etänä ja suunniteltua konserttikiertuetta siirrettiin vuodella eteenpäin.

Nyt harjoitukset on harjoiteltu. 45-henkinen kuoro ja viisihenkinen rock-bändi lähtevät kuuden konsertin kiertueelle uudella 26 kappaleen ohjelmistolla Varkaudessa, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Ensi-ilta on Warkaus-salissa 23. marraskuuta liki kolme vuotta harjoitusten alkamisen jälkeen.

–Ohjelmisto on haastava, mutta kuorolaiset ovat taitavia ja ovat ottaneet haasteet hyvin vastaan, Immonen toteaa.

Kuoroa säestää viisihenkinen bändi, joka koostuu ammattimuusikoista. Bändiä johtaa ja sovitukset sille on tehnyt varkautelaiskitaristi Anssi Huotari.

Kuoron ohjelmisto on kokonaan englanninkielistä. Mukana on niin ikivihreitä hittejä Abbalta ja Queenilta kuin uudempaakin pop-musiikkia esimerkiksi Katy Perrylta ja Ed Sheeranilta.

Ohjelmisto on suunniteltu erityisesti mielenkiintoisia sovituksia korostaen. Konsertissa kuullaan myös yksi Immosen oma sovitus.

–Kuorolaiset saivat myös ehdottaa kappaleita, joille etsin sopivia sovituksia, kertoo Immonen.

Terhi Siippainen

Lisätietoja ja liput: rockwithyou.fi

 

RWY.jpg

Kuva: Timo Heinonen